Next Gen
FBN har stort fokus på yngre personer som en dag kommer, eller precis har börjat, axla viktiga roller inom familjeföretagen. Vi kallar dem Next Gen.

Som Next Gen är man mellan 18 och 40 år och har mycket varierad insikt om sitt familjeföretag. Vissa är på väg att bli nya VDn medan andra knappt vet om att företaget finns eller vad verksamheten är. Dock så dyker det ofta upp liknande frågor för dem som är Next Gen i ett familjeföretag. Vill jag vara en del av företaget? Måste jag vara en del? Kan jag vara en del? Vad händer om jag inte är delaktig? Vad händer om jag inte gör bra ifrån mig? Finns det krav på mig om jag inte är delaktig?

På FBN tror vi att vi har mycket av lära av och med varandra. Av andra som är eller har varit i samma sits jag själv är. Att lyssna och diskutera med varandra, ibland i strukturerade processer och ibland i väldigt fritt, ger en insikter till hur man kan och förhålla sig till familjen och företaget. Tillsammans kan man ta steg att lyckas svara på alla dess frågor som far runt i huvudet.

Som medlem hos FBN kan du ta del av vår Next Gen-kurs som hålls en gång per år. Sen har vi flertalet aktiviteter som är inriktade för enbart Next Gen; seminarier, studiebesök, AWn och mycket mer.

Ett FBN-medlemskap innebär även medlemskap i Internationella Next Gen som förutom ett brett internationellt nätverk erbjuder ett unikt Internship Program hos medlemsföretag över hela världen. Läs mer på FBN Internationals hemsida under fliken Next Gen.