Möt en medlem: familjen Spendrup, Spendrups
22 Feb 2019 · AV Ulrika Jisland
- Det är inte alltid en fördel att heta Spendrup och jobba i familjeföretaget. Det fick jag erfara som ung när jag började i arbeta på Spendrups. Chefer kan känna sig obekväma av att jag hade direktkontakt med deras chef, min pappa Jens, säger Fredrik Spendrup som idag är VD i företaget med samma namn.

Se vår film om familjen Spendrup här.

Familjeföretaget och dryckestillverkaren Spendrups har idag kommit till det så kallade kusinstadiet. Fredriks pappa Jens var i många år VD och farbror Ulf är inte aktiv i bolaget, men har en plats på kontoret. Bröderna hade under många år arbetat tight tillsammans för att bygga upp det tidigare krisdrabbade företaget till att idag vara marknadsledande. Det är alltså ett helt annat bolag som Fredrik ska leda som tredje generationens VD.

– Ägarledda bolag är ju dom mest framgångsrika visar forskningen. Samtidigt ska man inte sticka under stol med att det är en utmaning att vara ägare och jobba i organisationen. Det är ju inte alltid klart för alla i vilken roll man uttalar sig; är man familj eller VD?
Ulf och Jens tyckte att det var kul om barnen jobbade i företaget men i konkurrens med andra.
– Länge var man inne på att anställa en extern VD efter min pappa, men det är också en utmaning att leda ett bolag där ägarna arbetar. Dessutom brukar en VD inte vara särskilt långvarig på en tjänst, utan vill ofta vidare i karriären.

När det gäller att vara ägare och samtidigt arbeta i företaget tycker Fredrik att det är en balansgång hur man rekryterar, externt eller bland familjemedlemmar.
Man får vara försiktig så att dom anställda inte ser familjen som ett hinder att utvecklas så att man kan rekryterar den bästa arbetskraften.

-Beslutet att jag skulle ta över VD-rollen kom när vi gick Ägarprogrammet hos FBN. Vi kom fram till att en viktig komponent i ledarrollen är att vara kulturbyggare. Det är naturligtvis en enorm arbetsbörda att både leda företaget och hantera de andra familjemedlemmarna och ägarna, och jag kanske kommer ha en annan roll i företaget om fem år eller så.

När det gäller mina egna barn, den äldsta är nu 20 år, så ser jag redan vilka egenskaper som skulle kunna passa i vissa positioner. Jag hoppas att dom vill ta chansen att driva företaget vidare, säger Fredrik.